ادویه آچار نام ادویهای محلی در شهر زابل است که در تمام خانههای مردم ساکن این شهر پیدا میشود. این ادویه طعمی منحصربهفرد دارد و مردمان بومی زابل از آن بهعنوان چاشنی غذاهای محلی خود، بهخصوص آبگوشت و خورشهای سنتی، استفاده میکنند. برای تهیه این ادویه خاص ابتدا آرد گندم را روی حرارت تفت میدهند تا خامی آن گرفته شود. سپس به آرد پودر زیره سبز و سیاه ،تخم گشنیز و شوید و نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه اضافه میکنند.
در این مرحله ترکیب را از روی حرارت برمیدارند تا کمی سرد شود. پس از آن به این ترکیب پیاز چرخکرده و زردچوبه نیز اضافه میکنند و ورز میدهند. درنهایت خمیر حاصل را شکل میدهند و در ظرفی میگذارند تا خشک شود. برای استفاده از این چاشنی خوشمزه در غذا، آن را پیش از مصرف پودر کرده و به غذا اضافه میکنند. اگر از تجربه طعمهای جدید در غذاها استقبال میکنید و دوست دارید طعمی اصیل و ماندگار را بهعنوان سوغات زابل به یادگار ببرید، ادویه آچار گزینه مناسبی است.