در استان آیین ها بر گرفته از اقلیم و طبیعت منطقه,اعتقادات و طبقات اجتماعی مردم است و به مناسبت های مختلف انجام میشود.
آیین ها در مواقع کار:
1-مراسم اشر:آیین کهن لایه روبی بستر رود خانه هیرمند است که حاکی از یک نوع تنوع وهمبستگی منقطه ای و تبلور عینی اتحاد در حل معضلات است هنوز هم در منطقه انجام میشود.
2-مراسم جشن گندم: جشن و پایکوب به مناسبت برداشت گندم و شکر گزاری از درگاه ایزد منان است که با رقص و پای کوبی خاص سیستانی برای هر تازه وردی بسیارجذاب می باشد.
آیین های مذهبی:
1-دراعیاد مذهبی مردم به زیارت اهل قبور رفته و یکنوع شیرینی محلی به نام چلبک درست میکنند.
2-سحر خوانی: یکی از میراث مذهبی و وهم مردم سیستان سحر خوانی در ایام ماه مبارک رمضان میباشد بدین صورت که یک فرد با چاوشی در کوی و برزن روستاها به همراه مردمی که فانوس به دست اورا همراهی مینند مردم را به این ضیتفت الهی می خواند.مردم با توجه به نیت نذر خود هر انچه که توانایی دارند به چاوش خوان میدهند
آیین های ملی:
نوروز و جشن سیزده به در : مردم به کوه خواجه و سایر زیارت ها میروند جشن میگرند و شادی میکنند.
مراسم ازدواج:
بیجاری:یکی از مراسم حسنه خوب بلوچستان می باشد .از آنجایی که که داماد هزینه بالایی برای مراسم خود خرج میکند اقوام داماد و عروس مبلغی وجه نقد به عنوان کمک هزینع ازدواج برای آن ها جمع آوری میکنن و به عروس داماد تقدیم میکنند.
رقص شمشیر:
سیستانیان از دیر باز به جنگ آوری و سلحشوری و دلیری شهره بودندو برای حفظ آمادگی دفاعی خود پس از پوشیدن لباس رزم محلی و حمایل کردن شمشیر و بستن دستار بر سر ,رقص دایره واری که با حرکات موزون و حرکات نمایشی جنگ شمشیر همراه است می پردازند که ازجمله کهن ترین رقص های حماسی کشور محسوب میشود.